Столтенберг: Схвалили ще два рішення про дії НАТО в Чорному морі

Столтенберг: Схвалили ще два рішення про дії НАТО в Чорному морі

Укрінформ
НАТО посилює військову присутність у Чорному морі та завершить розгортання бойових тактичних груп у Балтії та на території Польщі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за результатами засідання міністрів оборони країн Альянсу у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми схвалили два додаткових рішення стосовно морського простору: розширити військово-морську присутність НАТО у Чорному морі з метою покращення тренувань, проведення навчань, моніторингу ситуації, а також координації постійних військово-морських груп під час дій з іншими силами Альянсу у регіоні Чорного моря", - заявив генсек НАТО.

Він зазначив, що ці заходи доповнять сухопутну та повітряну присутність Альянсу у цьому регіоні, де на території Румунії розгорнута багатонаціональна бригада.

Столтенберг також повідомив про плани союзників завершити до червня передислокацію і розміщення у Литві, Латвії, Естонії та Польщі чотирьох бойових тактичних груп.

"Наші розгортання мають оборонний і виважений характер. Ми не будемо змагатися з Росією за кількістю солдатів, танків, літаків. Нашою метою є запобігання конфлікту, а не провокування його", - зауважив глава Альянсу.

Генсек НАТО наголосив, що це є чітким сигналом потенційному агресору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-