Петренко назвав «зачарованим» законопроект про спецконфіскацію

Петренко назвав «зачарованим» законопроект про спецконфіскацію

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко заявляє, що не відчуває наявності 226 голосів у сесійній залі Верховної Ради України на підтримку закону про спецконфіскацію.

Про це він зазначив журналістам після прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для того, щоб була перспектива (розгляду законопроекту - ред.), треба 226 голосів. Я поки що не відчуваю в сесійній залі наявності 226 голосів», - сказав міністр, підкреслюючи, що готовий відвідувати засідання Верховної Ради України і представляти народним депутатам законопроект про спецконфіскацію доти, поки його будуть ставити в порядок денний парламенту.

За його словами, в сесійній залі підтримують законопроект «виключно «Народний фронт», частина президентської фракції».

«На жаль, не голосують інші демократичні фракції, які, в принципі, прийшли на гаслах повернення вкрадених активів. Я вважаю, що цей законопроект є одним із зачарованих. Я його представляв у парламенті, певно, разів 6 чи 7. І просив депутатів, і вже якимось чином їм аргументував, що вони повинні це проголосувати. Закликав до їхньої совісті. Поки що нічого не працює», - зауважив Петренко.

Він запевнив, що Міністерство юстиції «буде спільно з правоохоронними органами завершувати розслідування, в рамках розслідування застосовувати класичну конфіскацію».

«А українські громадяни будуть давати оцінку тим депутатам, які фактично саботують спецконфіскацію», - підкреслив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-