Гройсман: Все те, що сьогодні створить економіка, має бути інвестоване у якість життя

Гройсман: Все те, що сьогодні створить економіка, має бути інвестоване у якість життя

Укрінформ
Мета дій Уряду – побудова сильної і міцної економіки, що дозволить підвищувати рівень життя людей.

На цьому прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив в ефірі телеканалу "Україна" у неділю, повідомляє Урядовий портал.

"Наше завдання сьогодні – далі підвищувати рівень життя людей. Все те, що сьогодні створить економіка, має бути перенаправлене і інвестоване у якість життя людей, – зазначив Володимир Гройсман. – Наше завдання полягає у тому, щоб розвивати економіку, наповнювати український бюджет, все те, що заробить бюджет, ми будемо конвертувати у підвищення соціальних стандартів".

"Моя ідеологія полягає у тому, щоби ми побудували сильну і міцну економіку", – підкреслив глава уряду.

За його словами, тільки у січні цього року 3,5 млн українців отримали підвищену заробітну плату, 1,1 млн осіб отримали підвищення у бюджетній сфері.

Прем'єр-міністр зауважив, що рішення про підвищення мінімальної заробітної плати удвічі було абсолютно виправданим. Він зауважив, що НБУ переглянув прогноз інфляції на 2017 рік до 9,1%. Це свідчить, що ситуація лишається контрольованою.

Також підвищення мінімальної заробітної плати не призведе до жодної "зрівнялівки" – різниця між оплатою некваліфікованої і кваліфікованої праці буде становити від 500 до двох і більше тисяч гривень, запевняє глава уряду.

Він наголосив, що рішення про 3200 грн мінімальної заробітної плати стало внеском у розвиток економіки. Ці кошти стимулюватимуть внутрішнє споживання на ринку, що сприятиме розвитку національного виробництва та доданої вартості в Україні.

"Моє завдання сьогодні, щоби ми створили умови, за яких цілісний український продукт буде домінувати на ринку України, щоб додана вартість була створена в Україні. Це завдання, над яким ми сьогодні працюємо, і очевидно, що є результат", – зауважив прем'єр.

Концентруючись над відродженням і стимулюванням української економіки, уряд здійснив низку заходів, зокрема у напрямку відродження національної промисловості. Так, було створено низку інституцій, що предметно займаються інвестуванням і відродженням промислових потужностей, розпочато відновлення можливостей і створення конкурентного середовища, у тому числі у податковій сфері, для того, щоб промисловість почала зростання.

Окремо прем'єр наголосив, що зміцнила місцеві бюджети реформа з децентралізації, у результаті якої лише минулого року на місця надійшло 48 млрд грн. У 2016 році місцеві бюджети зростали на 50%. У 2017 році їх зростання сягне ще 25%.

Крім того, уряд визначив своїми пріоритетами напрямки розвитку інфраструктури і модернізації: енергозбереження, масштабного будівництва доріг. Це стимулюватиме розвиток секторів економіки.

Говорячи по можливості підвищення соціальних стандартів від розвитку економіки, Володимир Гройсман зауважив, що на часі – побудова якісної пенсійної системи. "У нас люди отримують мінімальну пенсію на рівні 1247 грн. Це - найголовніший виклик. Але його можливо вирішити тільки тоді, коли буде працююча економіка", – сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-