Гройсман про вартість енергоносіїв: Вважаю, що ціни важкі для українців

Гройсман про вартість енергоносіїв: Вважаю, що ціни важкі для українців

Укрінформ
Вугілля з непідконтрольних територій на Донбасі Україні потрібне, оскільки припинення його постачання може призвести до проблем з електроенергією на нашій території.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав у неділю у вечірньому ефірі каналу «Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Блокування постачання вугілля, якому немає альтернативи, я думаю, якщо ви запитаєте у експертів, вони скажуть, це означає тільки єдине – зупинка та віялові відключення по всій території України. Чи потрібно доводити до цього – я вважаю, що ні», - сказав Гройсман.

За його словами, Україна споживає 24 млн тонн енергетичного вугілля, з них 9 млн тонн вугілля групи "А", яке використовується на ТЕС, видобувається на непідконтрольній території. «А куди постачається електроенергія? У будинки, домівки, квартири українських громадян», - додав Глава уряду.

Прем’єр-міністр підкреслив, що чимало великих українських міст отоплюються саме вугіллям, тому якщо хтось заявляє, що треба переходити на газ, то має розуміти - це призведе до ще одного зростання цін на тепло або на електроенергію. «Я взагалі вважаю, що сьогодні ціни є достатньо важкими для українських громадян», - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-