Виборів на Донбасі в присутності іноземних військ не буде - Порошенко

Виборів на Донбасі в присутності іноземних військ не буде - Порошенко

Фото
Укрінформ
Жодних виборів на тимчасово окупованій частині Донбасу у присутності окупаційних військ бути не може.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час спільного брифінгу з Прем’єр-міністром Грецької Республіки Алексісом Ципрасом, коментуючи заяви посла ФРН Ернста Райхеля, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проведення виборів на окупованій території, за присутності окупаційних іноземних військ є твердо та абсолютно неможливим. Це позиція перша", - сказав Порошенко.

По-друге, наголосив Президент, не можна порівнювати окупацію Сходу України російською армією і ситуацію, яка була у Криму. "Одна справа, коли війська присутні за згодою держави, що приймає, і можна провести паралелі з російськими військами в Севастополі. Ми багато разів проводили вибори, коли війська РФ з дозволу України були там. Абсолютно неприйнятно, коли окупаційні війська спробують "просунути" вибори під дулами кулеметів та автоматів", - заявив він.

Глава держави нагадав, що так званий референдум у Криму був незаконний, проводився у присутності десятків тисяч російських військових.

"Так само неможливим ми вважаємо проведення виборів на Донбасі", - наголосив він.

Як повідомлялося, раніше посол ФРН в Україні Ернст Райхель в інтерв’ю ЗМІ допустив можливість проведення виборів на окупованій території Донбасу до виведення російських військових формувань.

Фото: Марків Михайло

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-