Канада розповіла США про свою підтримку України

Канада розповіла США про свою підтримку України

Укрінформ
Канада підтверджує відданість підтримці України і пишається власною допомогою Києву.

Як розповів міністр оборони Канади Харджит Саджан, про це йшлося під час його зустрічі із американським колегою Джеймсом Маттісом цього тижня.

«Ми поговорили про виклики у Європі. Я підтвердив нашу підтримку України, розповів, що ми дуже пишаємося нашими зусиллями там і твердою відданістю наданню підтримки, якої потребує уряд України. Йшлося також про наш чинний внесок там», - сказав Саджан.

Він додав, що має намір обговорити майбутнє військової тренувальної місії UNIFIER в Україні із міністром оборони США.

«Місія наразі переглядається, але я завжди говорив, що Канада віддана Україні. Це питання ми із міністром Маттісом ще обговоримо», - наголосив глава оборонного відомства Канади.

Нагадаємо: близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцям на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту Джастіна Трюдо до Києва Петро Порошенко звернувся до нього із прохання продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Поки офіційної відповіді на цей запит із Оттави не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-