Міноборони США й Канади поглиблять взаємодію для захисту Північної Америки

Міноборони США й Канади поглиблять взаємодію для захисту Північної Америки

Укрінформ
Глави оборонних відомств США Джеймс Меттіс і Канади - Харджит Саджан досягли домовленості щодо поглиблення співпраці з метою підвищення обороноздатності та захисту Північноамериканського континенту.

Про це йшлося під час візиту міністра національної оборони Канади до Вашингтона в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Міністри Меттіс і Сапджан підтвердили важливість відносин США й Канади в оборонній сфері, наголосивши на зобов'язаннях у рамках NORAD (Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки – ред.) і континентальної оборони, а також погодились на поглиблення співпраці з метою захисту Північної Америки", - зауважується в повідомленні Пентагону за результатами зустрічі.

При цьому повідомляться, що глава міноборони США запропонував провести зустріч міністрів оборони Північної Америки навесні цього року в Вашингтоні.

Сторони також обговорили міжнародні пріоритети та участь у операціях. Глави оборонних відомств звернули увагу на зусилля обох країн у подоланні загрози ІДІЛ на Близькому Сході, а також участі в миротворчій діяльності ООН та виконання зобов'язань перед НАТО. Ще однією темою розмови стала важливість оборонних інвестицій і модернізації озброєнь.

"Обидва лідери відзначили давні відносини у військовій сфері між США і Канадою та заявили, що вони очікують поглиблення відносин між двома країнами та продовжать тісну взаємодію", - зауважили в міністерстві оборони Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-