Порошенко розповів президентові Швейцарії про загострення на Донбасі

Порошенко розповів президентові Швейцарії про загострення на Донбасі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Швейцарської Конфедерації Доріс Лойтхард, під час якої поінформував її про загострення на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Порошенко детально поінформував про загострення на Донбасі. Він привернув увагу до складної гуманітарної ситуації у зв'язку із російськими обстрілами Авдіївки. Глава держави підкреслив, що така поведінка має отримати належну оцінку з боку міжнародної спільноти", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу президент Швейцарії наголосила, що Росія мусить зробити все для припинення вогню.

Лойтхард також відзначила прогрес у проведенні реформ в Україні, що підвищує довіру інвесторів до української економіки, та підтвердила готовність підтримувати Україну на цьому шляху, зокрема в питанні судової реформи.

Під час розмови було також узгоджено подальші кроки з прискорення повернення Україні коштів, які були незаконно виведені колишніми високопосадовцями та наразі зберігаються у швейцарських банках.

Як відзначили президенти, за 25 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Україною та Швейцарією закладено надійні підвалини двостороннього партнерства. Глави держав наголосили на спільному інтересі надалі поглиблювати таке взаємовигідне співробітництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-