Клімкін: Зняти санкції - це стимулювати злочинця, аби цього року він вбив менше

Клімкін: Зняти санкції - це стимулювати злочинця, аби цього року він вбив менше

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін не бачить сенсу в покроковому знятті санкцій з Росії, запропонованому міністром закордонних справ Австрії Себастіаном Курцем.

Про це голова МЗС сказав в інтерв’ю австрійському журналу "Профіль", передає прес-служба відомства.

За його словами, санкції ЄС є однією з двох причин того, що Росія не набагато ближче підступилась до кордонів Євросоюзу.

«Перша причина – це готовність України оборонятись. Друга – це відчуття того, що будь-яке порушення міжнародного права матиме фінансові наслідки. Якби не було санкцій, спокуса «творити факти на місці» була б для В.Путіна набагато більшою», - каже міністр.

На думку очільника українського МЗС, запропоноване австрійським міністром закордонних справ Себастіаном Курцем покрокове зняття санкцій не має сенсу.

«Я сенсу не бачу. Росія наполягає на тому, що вона не є жодною стороною конфлікту, не демонструє жодного каяття чи готовності виправити те, що вона натворила. Себто ми хочемо підсолодити Росії те, про що вона навіть не хоче слухати. Ми робимо крок назустріч тому, хто й далі наполягає на своєму праві перекроювати кордони Європи і на власний розсуд нападати на своїх сусідів. Ми ніби хочемо стимулювати злочинця, аби той цього року вбив менше, ніж минулого. Хіба це не схиблена логіка?», - вважає Клімкін.

Правильною логікою — за його словами - було б змусити злочинця повернутись до основ міжнародного права та виправити свої злочини.

«Вивести з Донбасу свої війська – незалежно від того, у "відпустці" вони чи ні, повернути Україні контроль над українським кордоном, де-окупувати Крим. Це для початку», - переконаний Павло Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-