Трамп запевнив Порошенка, що допоможе встановити мир на кордоні з РФ

Трамп запевнив Порошенка, що допоможе встановити мир на кордоні з РФ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп запевнив українського колегу Петра Порошенка, що Сполучені Штати докладуть зусиль для того, щоб відновити мир уздовж українсько-російського кордону.

Про це повідомило одразу після розмови двох лідерів держав інформагентство Reuters.

"Ми будемо працювати з Україною, з Росією, а також всіма іншими залученими сторонами, щоб допомогти їм відновити мир уздовж кордону", - йдеться в повідомленні із посиланням на заяву Білого дому.

Як зазначає агентство, "новий виток насильства на сході України спалахнув між підтримуваними Москвою сепаратистами і урядовими військами України. Це викликало найвищий показник втрат з середини грудня", констатує видання.

Крім того, зазначається, що до розмови з Президентом України, Дональд Трамп спілкувався з прем'єр-міністром Італії Джентілоні. Він, зокрема, підкреслив прихильність Сполучених Штатів Північноатлантичному альянсу, а також важливість розподілу фінансового тягаря в рамках діяльності НАТО між усіма його союзниками.

Крім того, повідомляється, що Дональд Трамп підтвердив свою участь у саміті G7 в італійському місті Таорміна, запланованому на травень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-