У Палату представників США повторно внесли STAND for Ukraine Act

У Палату представників США повторно внесли STAND for Ukraine Act

Укрінформ
Американські конгресмени повторно внесли на розгляд Палати представників американського конгресу законопроект на підтримку України STAND for Ukraine Act, який до кінця минулого року не встиг пройти процедури затвердження в Сенаті США.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Новий проект закону, зареєстрований під номером H.R. 830, має назву: "Щодо стримування, відвернення та припинення російської агресії в Україні, допомоги демократичним перетворенням в Україні, а також інших цілей".

Відомо, що документ був внесений на розгляд Палати представників 2 лютого конгресменом-республіканцем Енгелом Елліотом за співавторства 24-х членів Палати представників, у тому числі з Республіканської і Демократичної партій.

Згідно з процедурою, законопроект відправлений на обговорення до комітетів з питань міжнародних справ, фінансів, у юридичних справах та бюджетних питань.

Текст нового проекту закону поки не оприлюднений на офіційних джерелах. Водночас, повідомляється, що він є ідентичним STAND for Ukraine Act, який був прийнятий лише нижньою палатою американського Конгресу минулого року.

Він, зокрема, передбачав посилення санкцій проти Російської Федерації, закріплення існуючих покарань на законодавчому рівні, а також вводив обмеження на надання Росії країнами-членами НАТО товарів і послуг військового призначення, що містять американські технології або компоненти, поки вона не припинить окупацію України.

Окремо документ відкидає будь-які форми визнання російської влади в Криму.

STAND for Ukraine Act минулого року так і не був поставлений на голосування в Сенаті до завершення сесії. За процедурою, тепер він має бути прийнятий по-новому в обох палатах Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-