Геращенко вважає, що наступною безвіз отримає Україна

Геращенко вважає, що наступною безвіз отримає Україна

Укрінформ
Ухвалення Європарламентом законодавчої резолюції про внесення Грузії до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами-членами ЄС та Шенгенською зоною, означає, що аналогічне рішення може бути ухвалене і щодо України.

Таке сподівання висловила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Фейсбуці.

“Дуже рада за грузинів! ЄП проголосував за безвіз для Грузії, на практиці це означає, що за 2-3 місяці безвіз вже запрацює. Вітаємо, друзі! Наступна - Україна”.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Європарламент проголосував законодавчу резолюцію щодо Грузії.

Це рішення набуде чинності одночасно із уведенням у дію нового механізму призупинення безвізових режимів для усіх третіх країн.

Відносно України, як вирішила Рада ЄС, переговори з Європарламентом та Єврокомісією щодо проекту законодавчої резолюції про безвізовий режим для українців розпочнуться лише після набуття чинності нового механізму призупинення. Після завершення цих тристоронніх міжінституційних переговорів проект законодавчої резолюції буде винесено на голосування Європарламенту. Далі текст буде перекладений експертами Ради ЄС на офіційні мови Співтовариства та має пройти юридичну і лінгвістичну експертизи. Далі резолюція має бути остаточно затверджена Радою ЄС, опублікована, після чого набуде чинності на 21-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-