В четвер в Латвії пікетуватимуть посольство РФ

В четвер в Латвії пікетуватимуть посольство РФ

Укрінформ
У зв’язку із загостренням бойових дій, російської агресії на Донбасі представники української громади та латиські активісти Латвії в четвер пікетуватимуть посольство РФ в Ризі.

Про це повідомила власного кореспондента Укрінформу один з організаторів акції, активіст Конгресу українців Латвії Тетяна Лазда.

«Зараз, коли складається така трагічна ситуація в Авдіївці та поруч з нею - совість не дозволяє мовчати. Серце болить і мені, і таким же небайдужим. Збираємось в четвер 2 лютого о 16.00 під посольством РФ в центрі Риги. Будемо з прапорами і плакатами «НІ ВІЙНІ». Я розумію, що наша акція РФ та її політику не змінить. Але показати, що ми тут в Латвії вболіваємо, підтримуємо Україну - то наш обов’язок», - сказала Лазда.

Пікет пройде в рамках всесвітньо поширюваної акції Stop Putin’s War in Ukraine. Його особливістю стане нове, актуальне гасло, що засуджує агресора: «Авдіївка – українське Алеппо!». За словами активістки, кремлівська пропаганда через контрольовані нею ЗМІ та проросійське лобі намагається поширити в інформаційному просторі Латвії меседж "Україна всіх дістала". І дуже важливо чинити цьому опір. Подібні пікети планується також ще в деяких країнах Європи.

Другий організатор, латиський активіст Андрейс Анценс уточнив, що акція зареєстрована, тому вона може проходити цілу годину. На думку пана Анценса під час заходу треба окремо затвердити несприйняття сакралізованої в РФ георгіївської стрічки, що є безсумнівним символом російської агресії, вістря якої сьогодні направлене проти України. І це має зрозуміти не тільки вся Латвія, але й уся Європа, світ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-