НАТО закликало Росію слідувати імплементації Мінських домовленостей

НАТО закликало Росію слідувати імплементації Мінських домовленостей

Укрінформ
Президент парламентської Асамблеї НАТО Паоло Аллі у відповідь на звернення постійної делегації України в ПА НАТО, закликав до негайної деескалації насильства та поваги до домовленостей про припинення вогню.

Про це голова постійної делегації України в ПА НАТО, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Фріз повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Паоло Аллі висловив занепокоєння щодо інтенсифікації насильства на Сході України. Потужні обстріли під Авдіївкою – кричуще порушення угод про припинення вогню, що призвело до жертв серед мирного населення та руйнації важливої цивільної інфраструктури. Президент ПА НАТО засудив це насильство та закликав до негайної деескалації», - зазначила народний депутат.

Фріз повідомила, що як голова постійної делегації України в ПА НАТО у своєму листі, адресованому пану Аллі, зазначила ризики гуманітарної катастрофи в цьому районі зони АТО.

За її словами, ПА НАТО в черговий раз засвідчила підтримку суверенітету та територіальній цілісності України, закликавши Росію відмовитися від незаконної анексії Криму, припинити підтримку бойовиків-сепаратистів у Східній Україні та слідувати імплементації Мінських домовленостей.

"Будь-які подальші зміни зобов’язань, що були зроблені в рамках припинення вогню та мирного вирішення конфлікту на Сході України є неприйнятними та небезпечними", - заявив Паоло Аллі у своєму листі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-