Для Данії дуже важливо нарощувати якість взаємодії з Україною - глава МЗС

Для Данії дуже важливо нарощувати якість взаємодії з Україною - глава МЗС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман обговорив пріоритети поглиблення двосторонньої співпраці та плани українського уряду щодо реформ із міністром закордонних справ Данії Андерсом Самуельсеном.

Зустріч відбулась у понеділок у Києві, повідомляє Урядовий портал

"Завдання на найближчі декілька років - забезпечити економічне зростання, подальші реформи і зміни, які необхідні державі. Цей процес є дуже важливим для нашої країни", - підкреслив Гройсман.

За його словами, нині уряд працює над формуванням середньострокового плану пріоритетних дій до 2020 року.

Прем'єр-міністр також відзначив важливість підтримки Данією заходів уряду стосовно проведення реформ в Україні, зокрема у сфері боротьби з корупцією та енергетики.

"Для нас співпраця і дружні відносини з Данією є винятково важливими. Ми їх дуже цінуємо", - наголосив глава українського уряду.

Він також подякував Королівству Данія за всебічну підтримку України щодо протистояння російській агресії та поінформував про ситуацію на Донбасі.

У свою чергу глава МЗС Данії наголосив, що його країна продовжує підтримку України, засуджуючи незаконну анексію Криму Росією та порушення нею територіальної цілісності і суверенітету України.

Він також відзначив, що українському уряду вдалося домогтися значного поступу у реформуванні, і повідомив, що данська сторона координуватиме проект підтримки боротьби з корупцією в Україні у рамках програми "Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу".

Крім того, зазначив керівник МЗС, Данія також розробляє 5-річну стратегію щодо продовження підтримки реформ в Україні у сферах децентралізації, боротьби з корупцією, енергетики, державного управління.

За словами Самуельсена, його візит до України є першим поза межі Європейського Союзу. "Для нас, для Данії, дуже важливо підтримувати гарні відносини і нарощувати якість взаємодії з Україною", - зазначив він.

Окремо сторони торкнулися питання забезпечення енергетичної безпеки в Європі, зокрема у контексті будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-