Тактика ФСБ: Геращенко пов’язує загострення в АТО з переговорами у Берліні

Тактика ФСБ: Геращенко пов’язує загострення в АТО з переговорами у Берліні

Укрінформ
Посилення обстрілів окупаційних військ під Авдіївкою минулої доби пов'язане з ефесбешною тактикою Кремля залякати світ і "підняти ставки".

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради - представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

"Загострення ситуації на фронті, як правило, відбувається напередодні важливих міжнародних зустрічей чи переговорів, така ФСБшна тактика - підняти ставки в торгах, лякати світ загостренням конфлікту, наступом, брязкати зброєю, погрожувати силою", - написала Геращенко.

Вона наголосила, що РФ не виконує не лише пункт Мінських угод про негайне звільнення заручників, а й ключовий пункт про негайне припинення вогню і встановлення режиму тиші. "Воєнторг працює - щодня в так званих гумконвоях чи по залізниці до окупованого Дебальцевого, через неконтрольований українсько-російський кордон, щедро завозять бойовикам зброю для вбивства українців: цивільних і військових", - зазначила перший віце-спікер. 

Вона наголосила: «Для України втрата бійців на Донбасі - це горе і трагедія, для Кремля - звичайна статистика, а для Європи і світу - "це щось далеке, про що не завжди комфортно думати і згадувати, інакше б ніхто з європейців не міг на повному серйозі говорити про місцеві вибори на Донбасі як шлях до закінчення війни".

Як відомо, Президент України Петро Порошенко під час сьогоднішніх переговорів у Берліні з канцлером ФРН Ангелою Меркель обговорить, зокрема, "дорожню карту" імплементації Мінських домовленостей.

Як повідомляв Укрінформ, ситуація на фронті знову загострилася. Минулої доби епіцентром бойових дій була промзона в Авдіївці, де безперервний бій тривав 19 годин. За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, за минулу добу внаслідок загострення бойових дій в районі промислової зони Авдіївки, 15 військовослужбовців окупаційних військ було ліквідовано, 24 поранено. З української сторони 5 українських військових загинуло, 9 - поранено.

За інформацією Міністерства оборони України, бойовики й сьогодні продовжують обстрілювати позиції сил АТО у цьому районі з використанням важкої артилерії і мінометів.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-