Радбез визначився з оборонним замовленням на 9 мільярдів

Радбез визначився з оборонним замовленням на 9 мільярдів

Укрінформ
Рада національної безпеки під головуванням Президента Петра Порошенка розглянула державне оборонне замовлення на 2017 рік. На початку засідання Глава держави наголосив, що при формуванні замовлення цього року мають бути враховані всі недоліки, що мали місце у 2016-му.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

«Державне оборонне замовлення на 2017 рік ми маємо сформувати з твердим урахуванням тих недоліків, які мало оборонне замовлення 2016 року. Перш за все наголошую на тому, що 81% державного оборонного замовлення – це є загальний фонд держбюджету. І ми твердо переконані в тому, що на сьогоднішній день цей 81% буде гарантовано профінансовано», - підкреслив Порошенко.

Він додав, що "в грошовому вимірі – близько 9 млрд грн – це кошти загального фонду держбюджету в 2017 році, при чому фінансування має розпочатися вже зараз».

Президент також повідомив, що на виконання його доручення формування державного оборонного замовлення здійснюватиметься як мінімум на три роки. «Щоб мати можливість втілювати в життя найновітніші розробки українського оборонно-промислового комплексу та українських конструкторів, які мають добре реноме, авторитет і у військах, і на міжнародному ринку», - підкреслив Порошенко.

Глава держави назвав цілком слушною пропозицію щодо закупівлі зразків озброєння та військової техніки в кількості, яка забезпечує так зване «оптове переозброєння» окремих підрозділів.

За словами Президента, велику дискусію при формуванні державного оборонного замовлення викликало питання відносно того, що саме треба закуповувати. «У нас стає вибір: або один «Оплот», або десять глибоко модернізованих і капітально відремонтованих Т-64 або Т-80. При чому «Оплот» будується щонайшвидше за 18 місяців, а цикл глибокої модернізації Т-80 складає 2,5 місяці. Таким чином, у нас постає питання або танкова рота в повному складі, або один танк», - сказав він.

"І поки у нас є ресурс терміново треба провести глибоку модернізацію зазначених танків, нам необхідно в першу чергу забезпечити танкові підрозділи в повному обсязі стовідсотковою комплектацією глибоко модернізованими, капітально відремонтованими машинами за надзвичайно короткий термін", - наголосив Президент на засіданні РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-