У Польщі задоволені, що мер Перемишля вже не нон грата в Україні

У Польщі задоволені, що мер Перемишля вже не нон грата в Україні

Укрінформ
Скасування українською стороною рішення про заборону в’їзду до України меру Перемишля є позитивною інформацією.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу повідомив маршалок Підкарпатського воєводства Польщі, до якого адміністративно входить Перемишль, Владислав Ортиль.

“Це дуже позитивна інформація. Можна вважати, що це був невеликий інцидент, який успішно вирішено”, - заявив Ортиль.

Маршалок воєводства назвав позитивним те, що мер міста, яке має дуже тісні контакти з Україною, не буде обмежений у пересуванні по Україні.

Ортиль висловив думку, що цей інцидент не вплине якимось чином на співпрацю регіону з українськими партнерами і ставлення у воєводстві до українців.

Нагадаємо, Служба безпеки України скасувала в п’ятницю заборону на в’їзд в Україну меру польського міста Перемишля Роберту Хомі. За словами речниці СБУ Олени Гітлянської, українська сторона позитивно сприйняла оцінку мера Перемишля, яку він публічно надав антиукраїнським маршам у місті.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ у грудні заборонила меру Перемишля Роберту Хомі в'їзд в Україну терміном на п'ять років через його антиукраїнську діяльність. Хома отримав документ щодо заборони в'їзду на кордоні, прямуючи 18 січня до Львова.

МЗС Польщі надіслало в українське зовнішньополітичне відомство ноту і просило негайно роз’яснити ситуацію. Заступник МЗС Польщі Ян Дзєдзічак два дні тому повідомив, що Варшава очікує на скасування цього рішення української сторони. В іншому випадку, Польща, за його словами, готова була піти на “адекватні кроки”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-