ЦВК призначила вибори у 40 тергромадах

ЦВК призначила вибори у 40 тергромадах

Укрінформ
Центральна виборча комісія призначила на неділю, 30 квітня, перші місцеві вибори у 40 об'єднаних територіальних громадах.

Про це інформує прес-служба ЦВК.

"Розглянувши звернення низки обласних державних адміністрацій щодо прийняття Комісією рішення про призначення перших місцевих виборів у зв'язку з утворенням у цих областях об'єднаних територіальних громад, Комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення перших місцевих виборів та призначила на неділю, 30 квітня 2017 року, вибори у 40 таких об'єднаних територіальних громадах", - йдеться в повідомленні.

ЦВК оголосила з 11 березня початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

Крім того, у Центрвиборчкомі зазначили, що розглянули звернення Київської ОДА і встановили відсутність правових підстав для призначення нею перших виборів депутатів Березанської міської ради об'єднаної територіальної громади та Березанського міського голови і оголошення виборчого процесу відповідних місцевих виборів.

"Рішення прийняте у зв'язку з тим, що Березанську міську об'єднану територіальну громаду утворено територіальними громадами, розташованими на території двох суміжних адміністративно-територіальних одиниць. А, враховуючи відповідні норми Конституції України та Земельного кодексу України, необхідною передумовою призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів і оголошення виборчого процесу таких місцевих виборів у разі входження територіальної громади, розташованої на території суміжного району, до складу об'єднаної територіальної громади, адміністративний центр якої знаходиться в межах іншого району, є внесення змін до меж відповідних районів", - розповіли у ЦВК.

За даними Комісії, вирішення вказаних питань належить до повноважень Верховної Ради, проте відповідна постанова парламенту про зміну зазначених меж до ЦВК не надходила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-