Порошенко поговорив із Кальюлайд про безвіз та інвестиції

Порошенко поговорив із Кальюлайд про безвіз та інвестиції

Укрінформ
Президент Петро Порошенко у ході офіційного візиту до Естонської Республіки обговорив з Президентом Естонії Керсті Кальюлайд питання активізації економічної співпраці двох держав.

Про це інформує прес-служба Глави держави

«Ми обговорили питання розвитку економічної співпраці між двома країнами та питання покращення інвестиційного клімату в нашій державі. Ми відзначили необхідність прискорення проведення засідання Міжурядової українсько-естонської комісії з питань торгівельного, економічного та науково-технічного співробітництва», - повідомив Порошенко про підсумки переговорів під час спільної з президентом Естонії заяви для представників ЗМІ.

Глава Української держави подякував естонським партнерам за допомогу у налагодженні електронного урядування в Україні. «Зусилля Естонії вітаються в Адміністрації Президента, в уряді. Завдяки підтримці і співпраці значно просунулось електронне урядування в Україні», - сказав він.

Президент також наголосив на важливості потужної підтримки Естонією позиції щодо надання безвізового режиму для українців, як і позиції щодо прискорення ратифікації Угоди про асоціацію Україна–ЄС та надання Україні макрофінансової допомоги.

«Ми обговорили з пані Президентом і перші кроки та порядок денний естонського головування в ЄС і готові здійснити певні кроки для того, щоб зробити це якомога ефективнішим», - зазначив Порошенко.

Глава держави запросив президента Естонії відвідати з візитом Україну найближчим часом.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд зазначила, що під час переговорів також обговорювалися питання у рамках ініціативи Східного партнерства Європейського Союзу та йшлося про цілі Естонії під час головування в ЄС. «Україна була пріоритетною державою співробітництва для нас, і після Майдану наша підтримка збільшилась», - зазначила Кальюлайд. Вона додала, що під зустрічі також обговорювалися сфери та напрямки, в яких Україна потребує допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-