До вирішення проблем безпеки на Донбасі змін до Конституції не буде - Порошенко

До вирішення проблем безпеки на Донбасі змін до Конституції не буде - Порошенко

Укрінформ
Зміни до Конституції щодо особливостей здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей будуть лише після прогресу у безпекових питаннях.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час урочистих заходів до Дня Соборності у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нелегкому діалозі переконали наших західних союзників в тому, що будь-яким крокам з політичного врегулювання має передувати очевидний і беззаперечний прогрес у безпекових питаннях: стале припинення вогню, вивід російських військ та техніки, роззброєння бойовиків, контроль за нашим кордоном, - спочатку з боку ОБСЄ, а потім і наш безпосередньо. До вирішення цих проблем на порядку денному не стоять і не стоятимуть політичні питання, в тому числі це стосується і змін до Конституції", - заявив Президент.

Глава держави зазначив, що Україна дотримується Мінських угод, "хоч якби важко нам це давалося - що і дозволило нашій дипломатії виграти нелегку боротьбу за продовження санкцій всього світу - Євросоюзу, США, Канади, Японії Австралії та інших - проти агресора, Російської Федерації".

При цьому, він наголосив, що Україна "не поступилася жодною принциповою позицією".

Порошенко підкреслив, що відновлення територіальної цілісності України є головним пріоритетом влади.

"Такі надскладні завдання, як повернення України на Донбас і Донбасу в Україну та деокупація Криму будемо вирішувати насамперед політико-дипломатичним та міжнародно-правовим шляхом, зміцнюючи водночас обороноздатність України та наші Збройні Сили", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-