Імовірний розкол в Опоблоці: експерт нагадав про

Імовірний розкол в Опоблоці: експерт нагадав про "інстинкт самозбереження"

Укрінформ
Конфлікти всередині Опозиційного блоку можуть бути, але, швидше за все, здоровий глузд у його лідерів візьме гору, і цю політичну силу не будуть ділити на декілька.

Таку думку висловив заступник генерального директора з аналітичної роботи - директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко кореспонденту Укрінформу.

"З політичної та електоральної точки зору розділення цієї політичної сили буде навряд чи вигідним. І раніше з’являлися аналогічні чутки, що вони збираються розійтися. Я думаю, що конфлікти, звичайно, можуть бути, але інстинкт самозбереження та утримання власної фракції та єдиної поки що політичної сили візьме гору, тому такого розколу, очевидно, не відбудеться. Принаймні поки що", - сказав Якименко.

Він підкреслив, що на сьогодні інформація про ймовірний розпад сили є лише чутками. В той час самі представники фракції Опоблоку заперечують наявність розколу всередині цієї політичної сили та її розділення на дві партії.

Звісно, відзначив Якименко, в Опоблоці є декілька лідерів, на яких орієнтуються певні групи депутатів і партійні організації, інтереси їх можуть не збігатися.

"Враховуючи те, що партія веде своє походження від Партії регіонів, звичайно, там були свої лідери, деякі з них зараз впливають на фракцію та представлені в її діяльності. Ще тоді, коли Партія регіонів припиняла своє існування, були розмови про те, щоб частина залишилася там (у ПР — ред.), а частина перейменується в Опоблок" - нагадав директор політико-правових програм Центру Разумкова.

Звичайно, підкреслив він, політичні сили вже мають думати про підготовку до майбутніх парламентських виборів і шукати найбільш вигідну для себе конфігурацію. "Що стосується Опоблоку, то тут я дотримуюся думки, що партія не буде ділитися на різні сегменти, оскільки поки вони можуть утримуватися серед лідерів електоральних симпатій саме тому, що акумулюють колишній електорат Партії регіонів в одній політичній силі", - сказав Якименко.

За його словами, уже з’явився паралельний проект -  партія "За життя" Рабиновича і Мураєва, яка також, на думку Якименка, орієнтуватиметься на той самий електорат. "Але поки це не призвело до зменшення рейтингів самого Опозиційного блоку", - додав експерт.

Як повідомлялося, у ЗМІ обговорюється інформація про те, що в Опозиційному блоці назріває розкол. За даними джерел журналістів, найближчим часом через конфлікт народного депутата Сергія Льовочкіна з олігархом Рінатом Ахметовим політична сила розділиться на дві частини. Але члени фракції Опоблоку запевняють, що вони єдині як ніколи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-