Аваков наказав розробити стратегію з деокупації Донбасу й Криму

Аваков наказав розробити стратегію з деокупації Донбасу й Криму

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наказав усім органам державної влади, які входять до структури МВС України, розробити стратегію та провести підготовчу роботу щодо виконання завдань по деокупації Донбасу і Криму.

Про це у вівторок він написав у Фейсбуці.

«Я впевнений, що деокупація Донбасу, а у подальшому і Криму  - це питання ближчого часу... Тому, вже сьогодні усі структури, які входять до складу МВС, за моїм наказом розробляють стратегії та проводять підготовчу роботу з виконання завдань з деокупації», - написав він.

При цьому Аваков зауважив, що деокупація не буде довгостроковою місією. Міністр наголосив, що після розробки плану і постановки задачі Держприкордонслужба та інші державні установи «протягом двох тижнів мають забезпечити контроль над державним кордоном».

«Отже, коли ми вийдемо на міжнародно-визнаний державний кордон, одним з головних та надтермінових завдань для країни стане процес взяття під жорсткий контроль та забезпечити функціонування відповідних ділянок кордону... Слідом за цим Нацгвардія та Нацполіція, разом із колегами із СБУ, підрозділи ДСНС та Держміграції мають бути готові провести свої необхідні процедури щодо забезпечення безпеки українських громадян та відновлення нормального функціонування державних установ на звільнених територіях», - підкреслив очільник МВС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-