Аваков вважає, що контроль над кордоном можна повернути протягом двох тижнів

Аваков вважає, що контроль над кордоном можна повернути протягом двох тижнів

Відео
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав українських прикордонників у 2017 році бути готовими до деокупації Донбасу і забезпечення контролю на міжнародно визнаному державному кордоні Україні.

Про це він заявив у вівторок під час колегії Держприкордонслужби, повідомили в Департаменті комунікації МВС України.

«Треба бути готовими до процедур і до заходів з деокупації Донбасу і Криму. Я впевнений, що перед нами постане завдання, прямо зараз і в 2017-му році, коли ми повинні будемо вийти на міжнародно визнані державні кордони», - сказав він.

Арсен Аваков підкреслив, що це не буде довгострокова місія, адже після розробки плану і встановлення задачі протягом двох тижнів необхідно буде забезпечити контроль над державним кордоном.

За словами Авакова, процесом деокупації на Донбасі будуть займатись поліцейські, гвардійці, органи юстиції, органи влади, але першими мають виступити прикордонники. «Буде завдання взяти кордон під контроль. Це не буде завдання, коли вам скажуть «Ось починаємо, Вікторе Олександровичу (голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко - ред.) і у 2020 році закінчуємо». Це ми ось так зберемось, вам оголосять план і за тиждень-два ви повинні будете забезпечити державний кордон, ефективний кордон, з урахуванням усіх пертурбацій, які у нас були в 2014-му році», - наголосив він, звертаючись до присутніх у залі.

Аваков також підкреслив, що проведення деокупації української території, це не його «пропагандистське висловлювання або якась ідея фікс».

«Це абсолютна реальність, з якою нам доведеться зіштовхнутись у найближчий час», - підкреслив міністр.

Аваков також закликав прикордонників бути готовими ефективно забезпечити виконання цього завдання.

«Мова йде не про танки, ракети і про кількість кулеметів. Мова іде про вашу готовність забезпечити процес — воля і порядок процедури. Політичне рішення буде мати місце, але слідом за політичним рішенням завжди іде виконання і ось тут ваше слово. Це дуже важливий момент», - зазначив очільник МВС України.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-