Порошенко прибув до Давоса

Порошенко прибув до Давоса

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко у вівторок, 17 січня, розпочав робочий візит до Швейцарської Конфедерації.

Про це інформує прес-служба Глави держави.

"Президент України прибув до Швейцарії, де візьме участь у 47-му щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму в місті Давос", - йдеться у повідомленні.

На форумі Глава Української держави виступить із промовою під час сесії "Рух на Схід: посилення європейського сусідства", візьме участь у засіданні світових економічних лідерів "Чуйне та відповідальне лідерство в багатополярному світі" та дебатах "Новий договір для Європи".

У ході роботи форуму Президент України проведе низку двосторонніх зустрічей з главами держав та урядів, керівниками міжнародних організацій, а також з президентами провідних іноземних компаній та світовими інвесторами.

Напередодні прес-секретар Глави держави Святослав Цеголко повідомив, що Президент України поїде у швейцарський Давос, де матиме широку програму на Всесвітньому економічному форумі. Однак брати участі у сніданку, організованому Віктором Пінчуком, він не буде.

Як відомо, Всесвітній економічний форум у Давосі пройде цього року з 17 по 20 січня. 

Раніше, 29 грудня 2016 року, бізнесмен Віктор Пінчук у статті для The Wall Street Journal запропонував владі і громадянам України погодитися на низку "компромісів" заради завершення конфлікту з РФ, у тому числі відмовитися від євроінтеграційного курсу, провести вибори на окупованому Донбасі до повного повернення контролю над цією територією з метою "продемонструвати свою прихильність мирному об'єднанню" тощо.

Ці пропозиції викликали обурення громадськості. На знак протесту політиків закликали бойкотувати український сніданок, який Пінчук організовує в Давосі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-