У переддень Давосу: президент форуму закликає

У переддень Давосу: президент форуму закликає "не мислити короткозоро"

Укрінформ
Головним завданням політиків і бізнесменів є пожвавлення світової економіки і повернення віри в майбутнє.

Про це заявив виконавчий голова Всесвітнього економічного форуму Клаус Шваб у вітальному слові в понеділок увечері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми приймаємо рішення, робимо політику, ми повинні діяти, ми повинні мати мужність будувати майбутнє... Ми повинні відродити упевненість в майбутньому", - заявив Шваб.

Він поскаржився на те, що іноді складається враження, що світ, який стоїть на перехресті найглибшої трансформації бізнес-моделей, економік, соціальних моделей, політики, знаходиться в процесі переходу від однополярного до багатополярного світу, "переповненого песимізмом і цинізмом". І закликав упевнено дивитися в майбутнє, "думати наперед, а не короткозоро", зміцнювати міжнародну кооперацію і інклюзивний розвиток, оскільки світ сьогодні такий взаємопов’язаний і взаємозалежним, що у всіх нас загальна доля.

В той же час Шваб підкреслив, що разом з метою оживити світову економіку, стоїть завдання не допустити того, щоб досягнення науки, роботизація і глобалізація вбили людяність. "Ми не хочемо бути роботизованими, ми хочемо вийти звідси ще більш гуманними", - сказав він і заявив про неприйнятність звірств, що чиняться в Алеппо.

47-й Давоський форум офіційно відкривається 17 січня і працюватиме до 20 січня під гаслом "Відповідальне лідерство". Участь в ньому беруть понад 2,5 тис. осіб з 90 країн, включаючи більше 300 міністрів, близько 20 глав держав і урядів, серед них Президент України Петро Порошенко, бізнесмени, представники культури і громадських організацій. 

Третина усіх присутніх - представники економік, що розвиваються, у тому числі найбільші за всю історію делегації Китаю та Індії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-