Порошенко: Ми зробили більше, ніж за всі попередні часи існування України

Порошенко: Ми зробили більше, ніж за всі попередні часи існування України

Укрінформ
З часу Революції Гідності, в умовах війни, анексії Криму і окупації Сходу, в Україні було втілено більше реформ, ніж за всі попередні часи її існування.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з віце-президентом США Джозефом Байденом. 

"За короткий проміжок часу, наголошую, в умовах агресії, війни, незаконної анексії Криму і окупації Сходу нашої держави, ми - і це оцінки не лише мої і не лише внутрішні - зробили більше, ніж за всі попередні часи існування України", - сказав він.

За словами Президента, без реформаторських процесів, які щодня змінюють обличчя держави, вже неможливо уявити собі нову Україну. "Хочу наголосити, що ми працюємо як єдина команда: президент, парламент, уряд і наші стратегічні партнери у Сполучених Штатах Америки, Європейському Союзі й по всьому світу в рамках потужної проукраїнської коаліції, яка була створена в тому числі і вашими зусиллями, пане віце-президенте", - зазначив Порошенко.

Глава держави вказав на низку успішних кроків, що були зроблені: "Децентралізація, яка вже успішно здійснюється і приносить певні плоди. Судова реформа, де ми внесли зміни до Конституції і зараз закінчуємо формування нового Верховного Суду, який реалізує право України на справедливість. Це нова податкова, адміністративна реформа, це потужні кроки, які забезпечують стабільність у макрофінансовій і банківській сферах".

Порошенко наголосив, що основна мета - це розбудова нової, сильної, потужної, демократичної України. 

"Це вже далеко не та держава, з якої ми починали на етапі втечі збанкрутілої та злочинної влади на початку російської військової агресії. Це Україна, яка має гідність, прагнення до демократичних реформ. Це Україна, яка більше ніколи не повернеться в стійло російської імперії. Це Україна, яка надійно боронитиме демократичні цінності, права і свободи громадян. Цінності, які є спільними і для України, і для Сполучених Штатів Америки. Це Україна, яка є гарантом неповернення Європи до холодних часів Радянського Союзу. Це Україна, яка має нову, сильну, професійну, потужну, патріотичну і боєздатну армію. Це Україна, яка має нову поліцію. Це Україна, яка має нову антикорупційну інфраструктуру. Це Україна, яка має чіткий план реформ і потужну політичну волю для імплементації цих реформ", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-