Австрія в ОБСЄ

Австрія в ОБСЄ "просуватиме" розширення місії на Донбасі - Курц

Укрінформ
У період головування Австрії в Організації з безпеки та співробітництва в Європі особливу увагу буде приділено зміцненню і розширенню діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Про це заявив голова МЗС Австрії Себастьян Курц, окреслюючи в четвер у Відні пріоритети свого головування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У рамках нашого головування основну увагу буде сфокусовано на тому, щоб підтримувати поточну роботу Спеціальної моніторингової місії в Україні та надалі її розширювати", - сказав Курц.

Керівник австрійського МЗС оцінив вагомий внесок Тристоронньої Контактної групи ОБСЄ і хорошу роботу спеціального представника посла Мартіна Сайдіка.

Щодо своєї нещодавньої поїздки на Донбас на посаді діючого голови ОБСЄ дипломат зазначив, що знайомство з ситуацією на місці переконало у необхідності цієї структури для покращення життя населення, для заспокоєння ситуації та моніторингу, особливо в умовах постійного порушення перемир'я.

В цілому Австрія, за словами її представника, з одного боку докладатиме конкретних зусиль для розрядки існуючих конфліктів у регіоні, з іншого - продовжить обговорення питання про те, як краще запобігати конфліктам у регіоні ОБСЄ.

Курц підкреслив, що немає військового рішення конфліктів на території ОБСЄ, для їх вирішення необхідні діалог та довіра, відродити які Австрія намагатиметься під час свого головування. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-