Заочний арешт Курченка: у ГПУ пояснили причини і наслідки

Заочний арешт Курченка: у ГПУ пояснили причини і наслідки

Укрінформ
Рішення суду про заочний арешт бізнесмена-втікача Сергія Курченка дає можливість забезпечити його міжнародний розшук.

Про це повідомив прокурор Генеральної прокуратури Адріан Лупу в ефірі телеканалу "112 Україна"

"Це рішення (про заочний арешт. – Ред.) дає нам можливість виконувати завдання кримінального провадження у вигляді забезпечення міжнародного розшуку і у випадку затримання Сергія Курченка за кордоном здійснити процесуальні заходи щодо його арешту і доставки для виконання процесуальних дій на території України... Сподіваємося на позитивні результати у його міжнародному розшуку з метою забезпечення його доставки в правоохоронні органи України", – зазначив Лупу.

Прокурор додав, що за попередніми даними, Курченко перебуває на території РФ, однак, де конкретно і за якою адресою, на цей час не встановлено.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту бізнесмену Сергію Курченку.

28 грудня 2016 року Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання й арешт Курченка.

22 березня Генпрокуратура оголосила Курченку підозру у вчиненні злочинів у банківській галузі. Раніше йому було оголошено підозру щодо розкрадання майна держпідприємства «Укргазвидобування».

У травні суд за клопотанням старшого слідчого Генпрокуратури арештував майно бізнесмена.

Раніше Генпрокуратура визнала групу компаній СЄПЕК Сергія Курченка, якого зараховують до близького оточення екс-президента Віктора Януковича, злочинною організацією і повідомила про досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, «члени якої упродовж 2010-2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема компаній «Нафтогаз України» та «Укргазвидобування», а також Національного банку України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-