Суд знову заочно арештував Курченка

Суд знову заочно арештував Курченка

Укрінформ
Печерський районний суд Києва заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою бізнесмену Сергію Курченкові.

Цю інформацію підтверджує його адвокат Юрій Сухов, пише Радіо Свобода.

За його словами, відповідне рішення суд виніс у ніч на 4 січня. Сухов зазначив, що це вже втретє суд виносить рішення про такий запобіжний захід , і додав, що захист Сергія Курченка має намір оскаржувати його в апеляційному порядку.

28 грудня 2016 року Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання й арешт Сергія Курченка.

22 березня 2016 року Генпрокуратура оголосила Курченку підозру за вчинення злочинів у банківській галузі. Раніше ГПУ оголосила Сергію Курченку підозру щодо розкрадання майна держпідприємства «Укргазвидобування».

У травні суд за клопотанням старшого слідчого Генпрокуратури арештував майно бізнесмена.

Раніше Генпрокуратура визнала групу компаній СЄПЕК Сергія Курченка, якого зараховують до близького оточення колишнього президента Віктора Януковича, злочинною організацією і повідомила про досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, «члени якої упродовж 2010–2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема компаній «Нафтогаз» та «Укргазвидобування», а також Національного банку України».

Фото: nv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-