Обама оголосить про нові санкції проти Росії в четвер – CNN

Обама оголосить про нові санкції проти Росії в четвер – CNN

Укрінформ
Нинішня адміністрація Білого дому вже завершила роботу над пакетом заходів у відповідь на хакерські атаки Росії під час президентських перегонів у США та готова оголосити конкретні кроки в четвер.

Про це повідомляє американський центральний телеканал CNN.

"Адміністрація Обами готується оголосити в четвер ряд заходів у відповідь на втручання Росії у вибори в США", - зазначає телеканал із посиланням на чиновників, поінформованих про плани адміністрації.

Як очікується, це включатиме розширені санкції, а також дипломатичні заходи. В Білому домі вважають, що відповідь на кібер-операції Росії має бути пропорційною.

Російська сторона у цьому зв'язку вже заявила, що розцінюватиме такий крок США як ворожий та пригрозила реакцією зі свого боку, підкреслюється в публікації.

Як повідомляв Укрінформ, про підготовку нових заходів проти Росії повідомило напередодні видання The Washington Post. Від джерел, обізнаних у ситуації стало відомо, що відповідь Вашингтона крім санкцій та дипломатичного засудження міститиме також інші заходи в кібер-просторі, інформація про які не розголошуватиметься.

Раніше в грудні у Вашингтоні відбувся закритий брифінг ЦРУ для представників Сенату США, під час якого була оприлюднена оцінка, що мета хакерських атак Росії полягала в допомозі Дональду Трампу виграти президентські перегони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-