Мін’юст відмовився від функцій перевірки держорганів та установ

Мін’юст відмовився від функцій перевірки держорганів та установ

Укрінформ
Кабінет міністрів України вніс зміни до положення про Міністерство юстиції та виключив зі списку його повноважень проведення перевірок стану діяльності міністерств, органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, державних підприємств, установ та організацій.

Про це заявив заступник міністра юстиції України Павло Мороз, повідомляє прес-служба відомства.

“Мін’юст відмовився від функцій перевірок міністерств, державних підприємств та організацій, а також інших установ. Таке рішення обумовлене тим, що дані повноваження є пережитком минулого, невластиві для нашого відомства, та можуть нести в собі корупційні ризики і зайве навантаження на суб’єкти перевірки”, - сказав Мороз.

Разом з тим, відповідно до прийнятої постанови Міністерство юстиції втратило повноваження перевіряти навчальні заклади щодо питань правової освіти населення та здійснювати перевірку дотримання вимог щодо провадження освітньої діяльності вищими навчальними закладами, які здійснюють підготовку юристів.

При цьому Мороз поінформував присутніх про прийняття Верховною Радою Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України” (№5368), яким термін внесення змін до статутів громадських об’єднань було продовжено ще на півроку.

“Учора було прийнято законопроект, яким продовжено термін приведення статутів громадських об’єднань у відповідність до вимог Податкового кодексу ще на 6 місяців. Ті, хто не встиг привести їх у відповідність, можуть зробити це до 1 липня”, - зазначив заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-