Рада відхилила законопроекти про компенсації за зруйноване в АТО житло

Рада відхилила законопроекти про компенсації за зруйноване в АТО житло

Укрінформ
Верховна Рада відхилила проекти законів України «Про відшкодування збитків за зруйноване (знищене)  або пошкоджене приватне житло особам, приватне житло або приватні домогосподарства яких були пошкоджені (зруйновані) під час проведення антитерористичної операції».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, законопроекти (4301 і 4301-1) не набрали необхідної кількості голосів, також не знайшлося голосів на повернення законопроектів на доопрацювання.

Проектами передбачалося визначити розмір та порядок відшкодування збитків; порядок обстеження об'єктів, розташованих в населених пунктах на відповідних територіях Донецької та Луганської областей; категорії пошкодження об'єктів; порядок взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Законопроектами також передбачалося здійснення компенсаційних виплат населенню для часткового відшкодування вартості будівництва та придбання житла замість знищеного, капітального та поточного ремонту пошкодженого житла, часткового відшкодування вартості зруйнованих або пошкоджених господарських приміщень, вартості майна, що знаходилось у зруйнованих обєктах, які не підлягають відновленню та непридатні для подальшого проживання.

Противники цих законопроектів наголошували, що їх прийняття означатиме "легалізацію внутрішнього конфлікту". Зокрема, віце-спікер Оксана Сироїд зауважила, що в законопроекті слід говорити про "російську агресію", а не про АТО.

У свою чергу, перший віце-спікер Ірина Геращенко запропонувала доопрацювати законопроекти, а їх авторам "подумати над назвою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-