Комітет Ради просить виключити Савченко з делегації в ПАРЄ

Комітет Ради просить виключити Савченко з делегації в ПАРЄ

Укрінформ
Комітет у закордонних справах Верховної Ради рекомендує парламенту внести зміни до звернення до міжнародних організацій і міжпарламентських асамблей щодо виключення української льотчиці та народного депутата Надії Савченко зі складу української делегації в ПАРЄ (від 25 грудня 2014 року).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення було прийнято на засіданні комітету.

Змінами пропонується виключити із звернення пункт №2 відповідної постанови, яким Савченко була обрана членом Постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ позаквотно.

Комітет обумовлює необхідність внесення таких змін тим, що на сьогоднішній день змінилися обставини, за яких Савченко було обрано до складу делегації.

В проекті постанови, яку пропонується прийняти депутатам, сказано, що у 2014 році Савченко незаконно утримувалася під вартою на території РФ за безпідставними обвинуваченнями «та з очевидним порушенням РФ міжнародних стандартів захисту прав і свобод людини».

В поданні також вказано, що включення Савченко позаквотно до складу Постійної делегації Верховної ради України в ПАРЄ, надало їй імунітет цієї впливової міжнародної парламентської організації, що значною мірою сприяло звільненню Савченко та її повернення в Україну.

Таким чином, наразі, у зв'язку зі зміною обставин, Надія Савченко має бути виключена зі складу української делегації в ПАРЄ. 

Це питання стоїть у Порядку денному пленарного засідання на четвер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-