Штайнмайєр назвав рішення про

Штайнмайєр назвав рішення про "тишу" на Донбасі "більш ніж своєчасним"

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, який за кілька днів знімає з себе обов'язки голови ОБСЄ, привітав досягнуті напередодні в Мінську домовленості в рамках Тристоронньої групи про припинення вогню з 24 грудня.

Про це йдеться в заяві глави МЗС, поширеній його прес-службою, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Я вітаю одностайну готовність до повного дотримання угоди про припинення вогню, підтверджену на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську", - сказав Штайнмайєр.

Він зазначив, що повернення до повного припинення вогню вздовж всієї контактної лінії є "більш ніж своєчасним" після нещодавньої ескалації бойових дій в районі Дебальцевого і з наближенням періоду свят. Повна реалізація цієї домовленості стане, на переконання Штайнмайєра, важливим кроком до стабілізації ситуації у сфері безпеки на Донбасі і прокладе шлях до мирного врегулювання конфлікту.

Міністр також наголосив на необхідності, щоб за цим кроком було продовження розведення сил і озброєнь, відведення важких озброєнь і безперешкодний доступ Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в усій зоні конфлікту.

Глава німецького МЗС також закликав всі сторони протистояння звільнити "значне число осіб, затриманих у зв'язку з конфліктом" до кінця року, починаючи з найбільш уразливих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-