Рада підтримала внесення змін до Бюджетного кодексу щодо уточнення розпорядників бюджетних коштів

Рада підтримала внесення змін до Бюджетного кодексу щодо уточнення розпорядників бюджетних коштів

Укрінформ
Народні депутати ухвалили законопроект №5181 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо уточнення розпорядників бюджетних коштів».

За відповідне рішення проголосували 235 народних обранці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пояснювальні записці до законопроекту зазначається, що документ розроблено з метою закріплення правового статусу Верховного Суду, Вищої ради правосуддя та Державної судової адміністрації України як суб'єктів бюджетних правовідносин. Проектом Закону пропонується уточнити суб'єктний склад головних розпорядників бюджетних коштів за бюджетними призначеннями, визначеними законом про Державний бюджет України, шляхом його доповнення Верховним Судом та Вищою радою правосуддя.

Окремо закріплюється гарантія щодо неможливості зменшення бюджетних призначень на утримання судів та інших органів і установ системи правосуддя без погодження з Вищою радою правосуддя.

Прийняття законопроекту сприятиме реалізації положень законів України "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)" та "Про судоустрій і статус суддів" у частині забезпечення гарантій незалежності суддів і належних умов для здійснення правосуддя незалежним та справедливим судом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-