Україна і Азербайджан розширюють політичні контакти - посол Худієв

Україна і Азербайджан розширюють політичні контакти - посол Худієв

Укрінформ
Урочистий прийом на честь 25-річчя незалежності Азербайджану і Дня солідарності азербайджанців всього світу був даний в Hyatt Regency послом Азербайджанської Республіки в Україні Азером Худієвим.

Він розповів про двосторонні українсько-азербайджанські відносини і поточну ситуацію в своїй країні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розвиток політичних відносин між Азербайджаном та Україною є прогресивним, характеризується розширенням регулярних контактів, які грунтуються на великій нормативно-правовій базі двосторонніх відносин та угод на вищому рівні", - сказав Худієв.

Він нагадав, що його країна бере участь в життєво важливих, найбільших міжнародних енергетичних проектах, таких як Південний газовий коридор. Також наближається до завершального етапу реалізація проекту Шах-Деніз-2 (шельфове газоконденсатне родовище). Велика робота ведеться з диверсифікації експорту та азербайджанської економіки загалом: нині вже близько 70% економіки формується в ненафтовому секторі. У культурній, спортивній сфері Азербайджан в останні роки відзначився успішним проведенням конкурсу Євробачення, етапу Гран-прі Формули-1 і перших Європейських ігор.

У своїй промові пан Азер Худієв окремо подякував Україні за принципову підтримку територіальної цілісності Азербайджану.

У прийомі взяли участь представники дипкорпусу, акредитованого в Києві, народні депутати України, представники всіх гілок української влади, Київської асоціації військових аташе, керівництво та активісти азербайджанських діаспорних і молодіжних організацій, представники ділових кіл, наукової і культурної еліти, журналісти провідних азербайджанських та українських ЗМІ.

Як повідомлялося, посол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худієв офіційно став до виконання обов'язків після вручення вірчих грамот Президентові України Петру Порошенку 26 жовтня цього року. Тоді сторони наголосили на незмінності позицій України та Азербайджанської Республіки про взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності обох країн в міжнародно визнаних кордонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-