КВУ:

КВУ: "Опозиційний блок" лідирує в рейтингу "фінансового популізму"

Укрінформ
За два роки Міністерство фінансів України розглянуло 4 583 законопроекти, які було зареєстровано у Верховній Раді, з них 1 579 були визнані неможливими до виконання через відсутність фінансового забезпечення, а це фактично кожен третій документ. Найбільше таких законопроектів продукує “Опозиційний блок”.

Про це заявив генеральний директор ВГО “Комітет виборців України” Олексій Кошель на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу нагадати, що згідно з постановою Кабінету Міністрів від 20 серпня 2014 року на Міністерство фінансів покладено завдання - надання експертних висновків до законопроектів щодо можливостей фінансового забезпечення у відповідному бюджетному році. Тобто мають дати висновки щодо реалістичності кожного зареєстрованого законопроекту. Комітет виборців України звернувся до Міністерства фінансів, ми отримали головні висновки, що свідчать про те, що за два роки Міністерство фінансів розглянуло 4 583 законопроекти, з них 1 579 були визнані неможливими до виконання. Іншими словами, кожен третій законопроект, який реєструють народні депутати, є нереальним до виконання через брак бюджетних коштів. Це дає підстави нам говорити, що парламент потонув у так званому фінансовому популізмі”, - сказав Кошель.

За його словами, КВУ проаналізував, хто з парламентських фракцій та груп вносив нереалістичні до виконання законопроекти, створивши так званий рейтинг фінансового популізму. Так, лідером є фракція “Опозиційний блок” - 53% законопроектів, а це фактично кожен другий законопроект. Друге місце у рейтингу фінансового популізму поділили групи “Відродження” та “Воля народу”, які зареєстрували по 47% та 45% таких документів, а третє місце посіла фракція “Батьківщина” - 35%, тобто майже кожен третій законопроект не можливий до виконання. Далі у рейтингу йдуть “Радикальна партія” та “Блок Петра Порошенка” - по 33%, останнє місце займають фракції “Народний фронт” та “Самопоміч” - по 29%.

“Тобто наш рейтинг показує, що популізм - це одна з ключових проблем парламенту цього скликання. Він свідчить також про те, що необхідно змінити підходи до законодавчої роботи, тобто зобов’язати народних депутатів при реєстрації законопроектів чітко вказувати, скільки буде коштувати реалізація цього законопроекту і де народний депутат бачить можливе отримання коштів для його реалізації”, - наголосив Кошель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-