Семерак скаржиться на

Семерак скаржиться на "сміттєве лобі" в Раді

Відео
Укрінформ
Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак хоче збільшити відповідальність за неналежне поводження з відходами, але заявляє про спротив у Верховній Раді і тиск через ЗМІ.

Про це він сказав в в ефірі "Радіо Свобода".

"Ми повинні підняти відповідальність за неналежну поведінку зі сміттям. Сьогодні штрафи, передбачені українськими законами за неправильне поводження зі сміттям, коливаються від 34 до 1800 гривень. Інколи бланк коштує дорожче, ніж штраф, виписаний на ньому. Але ми відчуваємо протидію у парламенті, де є сміттєве лобі, яке хоче іншим чином розвивати цю історію", - зазначив Семерак.

За його словами, наступний рік стане роком обговорення екологічного законодавства для зміни щодо поводження і переробки сміття.

"Це сіра економіка і ця сіра економіка має великі доходи. Ці великі тіньові доходи деякі люди захочуть зберегти і вони будуть вживати заходів. Я вже відчуваю певний тиск… Але ми стоїмо на правильній дорозі, ми повинні упорядкувати ринок не тільки твердих побутових відходів, а й всіх, в тому числі небезпечних", - додав Семерак.

За даними міністра, в Україні нараховується 30 тисяч сміттєзвалищ, але лише близько 6 тисяч з них мають спеціальні документи, і місцева влада має точні координати цих звалищ, розуміє, яке сміття на них є. Крім того, як стверджує Семерак, в Україні ще з часів СРСР зберігається понад 8 тисяч тон старих агрохімікатів, цей небезпечний спадок часто зберігається у непристосованих приміщеннях, забруднюючи навколишнє середовище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-