НАЗК не хоче давати повного доступу до декларацій чиновників - Ситник

НАЗК не хоче давати повного доступу до декларацій чиновників - Ситник

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання та протидії корупції не хоче надавати повний доступ до бази даних декларацій чиновників Національному бюро розслідувань.

Про це повідомив журналістам глава відомства Артем Ситник в кулуарах Міжнародної конференції "Повернення украдених активів корумпованої політичної еліти: арешт; конфіскація; управління".

"На їхню думку, ми повинні, як інші правоохоронні органи, отримувати рішення суду, щоб мати повний доступ до декларацій. Сподіваюся, що на подальші наші звернення позиція НАЗК буде змінена і підведена під діюче законодавство", - сказав він.

Ситник зауважив, що відповідно до законодавства, НАБУ має право прямого доступу до інформаційних систем та баз даних державних органів.

За його словами, повний доступ до декларацій надав би детективам можливість за допомогою спеціальних програм робити вибірки під час пошуку, що значно пришвидшило б роботу щодо виявлення незаконного збагачення та внесення завідомо недостовірних даних до декларацій чиновників.

Наостанок Ситник поінформував, що з керівництвом Державної фіскальної служби сьогодні було підписано останній  протокол, який дає можливість детективам  отримати  доступ до баз даних цього відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-