ЄС визнав значний прогрес реформ в Україні

ЄС визнав значний прогрес реформ в Україні

Доповідь
Укрінформ
У Європейському Союзі відзначають великий прогрес реформ в Україні, натомість демократичні інститути мають активніше розвиватися.

Про це йдеться в оприлюдненій у вівторок спільній доповіді Європейської служби зовнішньої діяльності та Єврокомісії напередодні проведення Ради асоціації Україна-ЄС 19 грудня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Україна у дуже складних умовах зробила великі кроки упродовж попередніх двох років і не лише, включаючи конфлікт на Сході та нелегальну анексію Криму і Севастополя. Сьогоднішня доповідь у повному обсязі визнає роботу, проведену українським керівництвом», - наголосила високий представник ЄС у зовнішніх справах та політиці безпеки Федеріка Могеріні.

Вона відзначила, що нині необхідно втілити у життя законодавчі ініціативи, і Україна може у цьому процесі покладатися на допомогу Євросоюзу.

У свою чергу єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганес Хан визнав, що зусилля України у проведенні реформ принесли результати.

Спільна доповідь відзначає позитивні результати реформ у стратегічних питаннях, які визначені в Угоді про асоціацію Україна-ЄС.

Особливо вказується на прогрес у боротьбі з корупцією, реформуванні банківського та енергетичного сектору, зміцненні демократії та верховенства права.

Крім того, у ЄС відзначають роль України як гаранта безпеки у регіоні, який бере участь у військових операціях ЄС, зокрема у бойових тактичних групах, та забезпечуючи стратегічні авіаційні перевезення в інтересах країн-членів Співтовариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-