Порошенко пояснив, чому треба залишити санкції проти РФ

Порошенко пояснив, чому треба залишити санкції проти РФ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що найближчим часом міжнародні санкції проти Російської Федерації будуть продовжені.

Про це він заявив у понеділок на спільному брифінгу з президентом Литви Далею Грібаускайте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо, що найближчим часом рішення про продовження санкцій буде прийнято», - сказав Глава Української держави.

Порошенко підкреслив, що необхідність продовження санкцій зумовлена постійними порушеннями Росією Мінських домовленостей.

«Росія не імплементує Мінські угоди, Росія постійно порушує, у тому числі й безпекові критерії Мінських угод, продовжуються обстріли, гинуть українські воїни, ми бачимо невідведення важкої техніки й артилерії, у тому числі й сьогодні вночі крупнокаліберна 152-мм артилерія і міномети були застосовані проти позицій українських військових. У цих умовах абсолютно чіткою є необхідність продовження дії санкцій проти Російської Федерації», - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 12 грудня в Україні перебуває з офіційним візитом президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте. У рамках візиту заплановано Дев'яте засідання Ради Президентів України і Литви, а також Другий українсько-литовський економічний форум та урочисте відкриття Литовського скверу в Києві.

Фото: @STsegolko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-