За ініціативи України Радбез ООН рішуче засудив теракти в Туреччині

За ініціативи України Радбез ООН рішуче засудив теракти в Туреччині

Укрінформ
Рада Безпеки ООН у неділю ввечері прийняла заяву для преси, у якій засудила криваві терористичні атаки в Туреччині, що забрали життя десятків людей.

Текст заяви запропонувала Україна, інші члени Радбезу його підтримали, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Члени Ради Безпеки найрішучим чином засудили мерзенні й боягузливі терористичні напади в місті Стамбул (Туреччина) 10 грудня, під час яких щонайменше 39 осіб було вбито і 155 отримали поранення", - йдеться в документі, текст якого Укрінформу надали в Постійному представництві України при ООН.

Члени Ради Безпеки висловили співчуття родинам жертв та наголосили, що "тероризм у всіх його формах і проявах являє собою одну з найсерйозніших загроз міжнародному миру й безпеці".

У заяві також підкреслюється необхідність притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації, виконання, фінансування та забезпечення терористичних нападів. У цьому зв'язку, РБ ООН закликала всі держави активно співпрацювати з урядом Туреччини та іншими відповідними органами.

Члени Радбезу заявили, що будь-які акти тероризму є "злочинними й невиправданими", незалежно від їхньої мотивації, місця, часу та виконавців. У документі підтверджується необхідність для всіх держав застосувати всі засоби для боротьби з тероризмом, відповідно до Статуту ООН та Міжнародного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-