Е-декларації: ГПУ направила до НАЗК матеріали на 53 нардепів

Е-декларації: ГПУ направила до НАЗК матеріали на 53 нардепів

Укрінформ
За результатом опрацювання половини декларацій Генпрокуратура направила до Національного агентства з питань запобігання корупції матеріали на 53 депутатів, у яких були виявлені невідповідності.

Про це під час прес-конференції повідомила начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генеральної прокуратури Валентина Сеник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Опрацьовано десь половину електронних декларацій народних депутатів, до НАЗК вже надіслано матеріали з інформацією для вжиття заходів відповідно до Закону «Про запобігання корупції», - зазначила вона.

Сеник уточнила, що за несвоєчасне подання декларації до НАЗК направлено документи на одного народного депутата, за неповне відображення даних в деклараціях - інформація стосовно 28 народних обранців, за суміщення - інформація стосовно 11 депутатів і за одержання подарунків - стосовно двох.

Очільник відділу Генпрокуратури зазначила, що НАЗК має провести перевірку виявлених фактів щодо отриманих матеріалів, про що повідомить суспільству. 

Водночас Сеник зазначила, що всі ці 53 депутати можуть бути притягнені лише до адміністративної відповідальності, оскільки різниця між задекларованим майном та наявним є менше, ніж 250 мінімальних заробітних плат.

Також керівник відділу ГПУ повідомила, що за результатом перевірки декларацій до органу досудового розслідування надіслано матеріал стосовно одного високопосадовця, який з 1998 року заробив трохи більше 10 тисяч гривень, натомість у своїй електронній декларації відобразив суму 9 млн.

Крім того, матеріали перевірки декларацій  стосовно шести народних депутатів надіслано до Державної фіскальної служби для проведення додаткової позапланової перевірки податківців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-