Росію влаштовує роль

Росію влаштовує роль "проти всіх" - Єльченко

Укрінформ
У міжнародних конфліктах Росія обрала собі роль "проти всіх", коли вона заявляє, що правда лише на її боці.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив постійний представник України при Організації об'єднаних націй Володимир Єльченко.

"Нещодавно у нас був такий "дружній обмін" що до ситуації в Сирії. Тому що я порівняв дії Росії в Алеппо, бомбардування, з тим, що Росія робила у Грозному в 1994-1995 роках, тобто, зруйнували місто під приводом боротьби з тероризмом. Теж саме вони говорять зараз: "Ми відкриваємо коридор – і «терористи» мають вийти з Алеппо, і тоді ми припинимо ці бомбардування". Є багато інших питань – це і африканські конфлікти, і Близький Схід – майже всі, де позиція Росії така, що всі проти них. Вони єдині праві, які знають, що робити", - розповів Єльченко про дискусії в ООН із представником Росії Віталієм Чуркіним.

На його думку, далеко не тільки в українському питанні полягає вся суть конфлікту інтересів Росії з усім світом.

"Мені це дуже нагадує 80-ті роки, кажуть, що в 70-х було ще гірше, коли була у розпалі Холодна війна. Але я краще пам’ятаю, коли була Росія і 5-10 країн, які її підтримували, і всі інші – проти. І, здається, Росії ця роль "проти всіх" дуже подобається. На жаль", - зазначив Єльченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-