Енергетичний шантаж РФ не поставив Україну на коліна  - Порошенко

Енергетичний шантаж РФ не поставив Україну на коліна - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вважає, що Росії не вдалося поставити Україну на коліна енергетичним шантажем.

Про це глава держави сказав на спільній з Президентом Європейської ради Дональдом Туском і Президентом Європейської комісії Жан–Клодом Юнкером зустрічі з представниками ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"21 листопада закінчився перший повний рік, коли Україна не мала жодного кубометра російського газу, і спроба поставити Україну на коліна енергетичним шантажем провалилася", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що Україна і надалі відіграватиме ключову роль у транспортуванні російського газу до європейських споживачів.

"Ми домовилися, що візит віце-президента Єврокомісії пана Шефчовича до Москви 25 листопада буде присвячений підготовці до тристоронніх консультацій Україна-ЄС-РФ з питань постачання російського газу. Ми підтвердили нашу спільну позицію, що Україна є надійним партнером ЄС у питаннях транзиту газу. Ми і надалі маємо зберігати ключову роль із транспортування російського газу до європейських споживачів", - сказав Порошенко.

За його словами, сьогодні Україна та ЄС продовжили зміцнювати енергетичне парнерство. Документальним свідченням цього є підписання  міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом та віце-президентом Єврокомісії з питань енергетики Марошем Шефчовичем угоди про енергетичну солідарність між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-