Україна вдячна Ізраїлю за підтримку

Україна вдячна Ізраїлю за підтримку "кримської" резолюції

Укрінформ
Україна та Ізраїль мають нову спільну рису, зокрема спільного сусіда. Для Ізраїлю РФ стала сусідом з недавніх пір через розміщення російських військ у Сирії.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця під час форуму "Україна-Ізраїль 2016. 25 років дипломатичних відносин: від загальної спадщини до спільного бачення", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Між Ізраїлем та Україною є нова спільна риса, а саме - у нас з’явився спільний сусід. Для нас це волею долі Російська Федерація, а для Ізраїлю - це Російська Федерація, яка тепер стоїть на кордоні з Ізраїлем, яка розмістила свої війська у Сирії. Це сьогоднішні реалії, які значною мірою відображають ті причини нового рівня взаємодії між Ізраїлем та Україною не тільки на двосторонньому рівні, а й у міжнародних організаціях", - сказав Кислиця.

Він зауважив, що минулого тижня, перебуваючи у Нью-Йорку, займався просуванням надзвичайно важливої для України резолюції, "яка вперше називає речі своїми іменами", зокрема, це документ ООН, який визнає Російську Федерацію окупантом. Співавторами резолюції були 41 країна.

"Той мужній політичний крок, який зробив уряд Ізраїлю, коли проголосував за цю резолюцію, коли голос Ізраїлю став серед голосів країн, якими була ухвалена ця резолюція, це говорить про фундаментальний крок Ізраїлю назустріч Україні. І він не може бути недооцінений", - наголосив Кислиця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-