Порошенко прибув на саміт Україна-ЄС

Порошенко прибув на саміт Україна-ЄС

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прибув до Європейської ради, де відбудеться саміт Україна-ЄС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За програмою візиту, запланована зустріч тет-а-тет Президента України із президентами Європейської ради Дональдом Туском, Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером та Європарламенту Мартіном Шульцом.

Відбудеться також підписання двох документів: Меморандуму про порозуміння між Україною і Євросоюзом щодо стратегічного партнерства в енергетичній сфері та Угоди про фінансування заходу "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні".

За результатами зустрічі високого рівня запланована спільна прес-конференція Порошенка, Туска та Юнкера.

Окрім глави держави, до української делегації на саміті увійшли міністр закордонних справ Павло Клімкін, заступник глави Адміністрацій Президента України Костянтин Єлісєєв, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, міністр інфраструктури Володимир Омелян, секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська, голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Європейську сторону, окрім керівників інституцій ЄС, на саміті представляють високий представник ЄС зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, віце-президенти Марош Шефчович та Валдіс Домбровскіс, єврокомісари Йоганнес Хан, Сесілія Мальмстрьом та Дімітріс Аврамопулос.

Саміт має амбітний порядок денний. Зокрема, сторони обговорять пріоритети політичних та економічних реформ у рамках імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС та допомогу європейських партнерів у цьому; співробітництво у рамках зовнішньої, безпекової та оборонної політики; співпрацю з питань юстиції, забезпечення свобод та безпеки, включаючи візову лібералізацію.

Окремо йтиметься про торгівлю у контексті застосування поглибленої і всеосяжної ЗВТ.

У рамках секторального співробітництва йтиметься, насамперед, про енергетику і транспортну галузь.

Відносно ситуації в Україні лідери приділять увагу розвитку подій у деяких районах Донецької і Луганської областей, а також імплементації Мінських домовленостей, включаючи гуманітарний вимір.

Ітиметься також про розвиток ситуації у самому Євросоюзі та про регіональні питання, зокрема щодо Росії, Молдови, включаючи Придністров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-