Мінгареллі обіцяє робити все необхідне, щоб прискорити безвіз для України

Мінгареллі обіцяє робити все необхідне, щоб прискорити безвіз для України

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон обговорив з главою Представництва ЄС в Україні Х'югом Мінгареллі питання безвізового режиму та реформування енергетичного сектору України.

Про це повідомляє Урядовий портал

"Сьогодні відбулася зустріч віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона з главою Представництва ЄС в Україні Х'югом Мінгареллі. В ході зустрічі було обговорено низку актуальних питань, зокрема, стосовно отримання Україною безвізового режиму, реформ в українському енергетичному секторі тощо", - йдеться у повідомленні. 

Кістіон наголосив, що Україна виконала всі зобов’язання для скасування візового режиму і очікує на ухвалення Євросоюзом позитивного рішення найближчим часом.

«Позитивне рішення з цього питання суттєво, хоча і опосередковано, продемонструє також підтримку Брюсселем реформаторських кроків уряду України», - наголосив віце-прем’єр-міністр.

Мінгареллі погодився, що на сьогодні свою частину зобов’язань має виконати європейська сторона, і запевнив, що зі свого боку робитиме всі необхідні кроки, аби прискорити цей процес.

Також європейський високопосадовець підтвердив, що співробітництво в енергетичному секторі залишається одним з основних напрямків у співпраці України і ЄС вже протягом 25 років.  Європейські партнери спостерігають процес реформування енергетичного сектору України, розуміють занепокоєння, пов’язані з деякими нещодавніми рішеннями всередині ЄС у сфері використання магістральних газопроводів, і продовжуватимуть докладати необхідних зусиль для того, щоб Україна залишалася важливим партнером у сфері транспортування природного газу в Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-