Асоціація з ЄС: Загреб пропонує Києву допомогу в синхронізації законодавства

Асоціація з ЄС: Загреб пропонує Києву допомогу в синхронізації законодавства

Укрінформ
Хорватія може надати Україні дорадчу допомогу у процесі асоціації із Європейським Союзом щодо перекладу, синхронізації та напрацювання необхідного законодавства.

З такою пропозицією Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович звернувся до українського колеги Володимира Гройсмана, повідомляє прес-служба КМУ.

"Ми як наймолодший член Європейського Союзу маємо поділитися нашим досвідом, додатково порадити українському уряду – нашим друзям і допомогти у синхронізації законодавства щодо Угоди про асоціацію, щодо координації міжнародної допомоги та інших аспектів, які вас зроблять готовими для подальших відносин із Європейським Союзом. Ця експертиза – це наше ноу-хау. Наші досвід і наші знання – дуже свіжі і можуть бути дуже корисними", - зазначив Пленкович.

Він також висловив готовність поділитися із Україною досвідом реінтеграції окупованих територій. Зокрема, уряд Хорватії ухвалив рішення про організацію відповідного комітету на чолі із заступником міністра закордонних та європейських справ.

Гройсман подякував уряду Хорватії за ініціативу та створення відповідного комітету. "Ваш досвід, ваша експертиза є дуже важливими. Я думаю, що ми максимально скористаємося такою можливістю співпраці для того, щоб ми змогли знайти відповіді на ті питання, на які ви колись знаходили", - наголосив він.

Сторони торкнулися питання європейської інтеграції України. Гройсман зазначив, що Україна очікує якнайшвидшого завершення ратифікації Угоди про асоціацію та запровадження безвізового режиму Європейським Союзом. Він підкреслив, що Україна у цьому питанні "у повному обсязі та сумлінно" виконала усі свої зобов'язання.

Прем'єр-міністр України також подякував Андрею Пленковичу та Хорватії за підтримку євроінтеграції України та у протидії російській агресії.

Крім того, глави урядів обговорили можливості розвитку туризму між країнами. У цьому зв'язку Гройсман запропонував розглянути можливості відкриття прямого авіасполучення між Україною та Хорватією на постійній основі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-